2017. szeptember 7., csütörtök

Fogászati akció:

ingyenes fogkőeltávolítás


Egyre többet hallunk a kutyák fogászati problémáiról, szájszagról, fogkőről. Miért kell felhívni a gazdik figyelmét a fogbetegségekre ?

Kutyáink egészsége a fogaknál kezdődik. Hihetetlen, de a három évesnél idősebb kutyák közül ötből négynél már fogászati problémákkal találkozunk. Nagyon sok kutyatulajdonos nem fordít kellő figyelmet erre a veszélyre, pedig ahhoz, hogy a kutya fogazata erős és egészséges maradjon, azt rendszeresen ápolni és ellenőrizni kell.Hogy alakul ki a lepedék és a fogkő?

Az etetést követően a kutyák fogait és ínyét egy vékony lepedék borítja el. Ez ideális környezetet jelent a különböző ásványi anyagok megtapadásához, lerakódásához, így a lepedék elősegítheti a fogkő kialakulását. Ha a lepedéket nem távolítjuk el az etetést követő 24 órán belül, akkor az a baktériumok elszaporodása miatt kezd megkeményedni, ami fogkőképződéshez vezet. A fogkő lerakódása miatt a fogínyszél eltávolodik a foggyökértől. A fog fokozatosan kilazul, és a szájüregben fertőzés alakulhat ki, melynek következménye a fogínygyulladás.

Milyen veszélyekkel jár a fogkő és a fogínygyulladás?

A fogak meglazulása vagy akár elvesztése miatt a kutya nem tudja megfelelően megrágni és megemészteni az eledelt. Ennek következtében a tápanyagok nem hasznosulnak, emésztőszervi- és hiánybetegségek alakulhatnak ki. Hosszabb idő eltelte után a lepedékben megtalálható baktériumok a vérkeringésbe kerülve a különböző létfontosságú szerveket is károsíthatják, főként a májat és a vesét. A szájban elszaporodott baktériumok okozzák a kellemetlen szájszag jelentkezését is.

Mely kutyáknak van leggyakrabban fogínygyulladásuk?

Tudományosan bizonyított, hogy a parodontózis (a fogíny lassú, kóros visszahúzódása a fognyakról) és a fogínygyulladás következményeként kialakuló fogvesztés gyakrabban fordul elő az egészen kistermetű kutyafajtáknál (pl. yorki, westi, palotapincsi). A fogproblémák krónikussá válnak, és az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbak.

Melyek a leggyakoribb tünetek?

• Sárgás-barnás fogkő a fogakon és az íny mentén
• Bepirosodott, duzzadt vagy vérző íny
• Túlzott nyáladzás, esetleg véres nyál
• Törött vagy hiányzó fog
• Kutyája nem hagyja, hogy megnézze a fogait
• Kellemetlen lehelet
• Csökkent étvágy

Hogyan előzhetjük meg a fogkő kialakulását?

•A gondos Gazda kezdje el kutyusa fogainak tisztítását mielőbb, a legjobb még kölyök korában.
• Ha kutyája nem tűri a fogkefe használatát, helyettesítse a fogápoláshoz alkalmas kutya snackkel.     Alkalmazása mindig ugyanabban az időpontban ajánlott. Kutyáját félévenként vigye el fogászati vizsgálatra állatorvosához.
• A kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni a fogtisztításhoz, hogy biztos lehessen benne, hogy neki is tetszik a művelet.

Mire számíthat a tulajdonos a fogászati hónappal kapcsolatban?

Rendelőnkben szeptember 4-től 30-ig a Pedigree fogászati hónap keretén belül minden kutyának ingyenesen megvizsgáljuk a fogazatát, és 1 darab Pedigree DentaStix csomagot adunk ajándékba. Az ajándékok száma limitált, érdemes minél korábban bejelentkezni a vizsgálatra, vagy rendelési időben behozni kedvencét. (Délelőtt: hétfőtől péntekig és  szo: 9-12-ig, délután: h-p: 15-18-ig)

Szükség esetén elvégezzük a fogkőeltávolítást is, melyet korszerü ultrahangos depurátorral végzünk. A beavatkozást enyhe bódításban hajtjuk végre, majd utána felébresztjük a kutyát , így már saját lábán távozhat. Ebben a hónapban az ultrahangos fogkőeltávolítás INGYENES, csak az ilyenkor nélkülözhetetlen bódítás árát kell kifizetni!

 

Rendelőnkben hozzájuthat a Pedigree DentaStix-en kívül a legmodernebb enzimatikus rágócsíkhoz, különböző fogkrémekhez, ízesített szájhigiéniai oldathoz.

Kérjük jelentkezzenek be időpontét rendelési időben a 26/332450-es számon!
http://www.vorosvariallatorvos.hu/akciok.html


Dr. Saufert Gyula
Dr. Kanász-Nagy Dóra
Dr. Péterhegyi Csanád

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése