2017. október 13., péntek




Ortopédiai szakrendelés a Ligeti Állatorvosi Rendelőben


Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy megnőtt az ortopédiai problémák száma a praxisunkban. Egyre több gazdi hozza a kutyáját esetleg macskáját azért, mert az sokat fekszik és nem szívesen mozog, hamar elfárad, nehezen kel fel pihenés után, egy vagy akár több lábára is sántít, esetleg valamelyik lábára nem is áll rá. Természetesen egy baleset után azonnal szükség van beavatkozásra, törés vagy ficam esetén rövid időn belül műteni kell az állatot. Ezeknek a csontműtéteknek is a legnagyobb részére felkészült rendelőnk. 

 
Miért fontos az ortopédiai vizsgálat?
A kisebb mozgászavarok és sántaságok időben való felismerésével (ízületi-, szalag-, csont-, gerinc problémák) és hatékony kezelésével sokat tudunk javítani kedvencünk jólétén, életkilátásán, csökken a fájdalom, javul a mozgás.

Hogyan zajlik a vizsgálat?
Az időpont egyeztetésre érkező kedvenceknél, mint minden más esetben is, felvesszük az adatokat, hiszen már ebből is rengeteg információ származik.
Pl. fiatal nagytestű kutyánál másra gondolunk, mint egy középkorú tacskónál. Tehát az állat fajtája, kora, neme mind fontos tényező.
A következő lépésben felvesszük a kórelőzményt: mikor mióta van fájdalom, sántaság, hirtelen vagy fokozatosan alakult ki? Kap-e valamilyen gyógyszert. Van-e más belgyógyászati vagy egyéb probléma?
Ezek után jön csak a klinikai vizsgálat, mely a végtagok általában alulról történő részletes végigtapintásából, az ízületek hajlításából-nyújtásából és speciális tesztek elvégzéséből áll.
A fentieken túl szükség lehet ún. kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is, jelen esetben ez döntően a röntgenfelvétel elkészítéséből áll. Az esetek nagy részében a kutyust bódítani kell a röntgen felvételhez való megfelelő beállítás miatt.
A diagnózis a fenti adatok és vizsgálatok eredményéből születik meg, mely alapján már a kedvencünkre szabhatjuk a lehető legjobb gyógykezelést, esetleg műtéti beavatkozást.







A kevésbé sürgős ortopédiai/neurológiai problémák megoldására praxisunkban a legmodernebb, legjobb képet adó röntgenhívó áll rendelkezésünkre.  
A vizsgálatokat dr. Péterhegyi Csanád szakállatorvos, ortopédus végzi kedden 9-12 ill. 15-18-ig, csütörtökön 9-12-ig kizárólag bejelentkezés alapján (bejelentkezés rendelési időben a 26-332-450-es számon).




Perthes kór yorkinál

A fenti yorkinál a fájdalmas combcsontfej eltávolítása után


Segítségként október 17-től nov 2-ig 20%-al csökkentjük az ortopédiai klinikai szakvizsgálat árát 6000 Ft helyett 4800 Ft-ra és minden páciens AJÁNDÉKBA kap 1 levél porcépítőt (1 400 ft).

(A klinikai vizsgálat az esetleges röntgenfelvételek árát nem tartalmazza.)

Jelentkezzen be minél előbb, ha kedvence mozgászavarral küzd!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése